Anunț de selectare a participanților la Academia de Jurnalism Economic

Clubul Presei Economice anunță concurs de selectare a 8 jurnaliști din Republica Moldova pentru a participa la Academia de Jurnalism Economic, un program de instruiri și discuții cu experți locali și internaționali, funcționari publici, manageri de companii și lideri de opinie din domeniul economic.

Ședințele de instruire se vor desfășura o dată la două săptămâni și vor oferi atât cunoștințe și abilități jurnalistice, cât și insight-uri pe teme de interes public, ce vor îmbunătăți capacitatea de a analiza și reflecta subiectele cu caracter economic într-o manieră profesionistă și atractivă publicului.

Durata programului de instruiri este de 12 luni. Printre subiecte ce urmează a fi abordate în cadrul atelierelor de lucru vor fi: Sectorul financiar/bancar în RM – evoluții și restanțe; Sistemul de siguranță alimentară în RM; Piața de capital – evoluția și tendințele în RM; Bugetul de stat: exercițiul bugetar și elaborarea politicii fiscale; Evoluția sectorului energetic în RM – perspective și realități ș.a.

Programul de instruire va cuprinde și vizite de studiu în țările Parteneriatului Estic, pentru a face schimb de experiență, a cunoaște modul de a scrie pe teme economice, precum și gradul de dezvoltare economică a acestora.

Cerințe față de candidați:

Pentru participare la concurs sunt eligibili jurnaliștii

  • angajați în cadrul unei redacții,
  • cu o experiență de lucru minimă doi ani,
  • care reflectă în activitatea lor și subiecte economice,
  • cunosc limba română, rusă și engleză la nivel de lucru.

Dosarele de participare vor fi expediate la adresa academia@cpe.md până la data de 24 octombrie curent, ora 18.00. Dosarele vor conține CV-ul candidatului, o scrisoare de motivare și un portofoliu de 3 știri economice publicate în ultimul an.

Pentru informații suplimentare, contactați managerul de proiect, Vitalie Condrațchi, la academia@cpe.md sau 079403403.