În Moldova va fi lansat un nou produs financiar numit FACEM Investiții BGK, pentru a sprijini antreprenorii din țară

Acest lucru a fost anunțat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), care, în cadrul unei ședințe comune cu reprezentanții sectorului bancar și Asociația Băncilor din Moldova, a prezentat conceptul noului produs financiar care va fi lansat în cadrul expoziției pentru dezvoltarea și promovarea întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova Antreprenor Expo 2024. Potrivit ODA, FACEM Investiții BGK reprezintă o inițiativă inovatoare de susținere a antreprenorilor din Moldova în parteneriat cu băncile din țară. Directorul ODA, Vadim Codreanu, a mulțumit băncilor și Asociației Băncilor din Moldova pentru participarea activă la programele gestionate de ODA, în special Programul de stimulare a investițiilor de stat „373”.

„Suntem recunoscători pentru participarea activă a partenerilor noștri bancari pentru suportul acordat antreprenorilor. Produsele financiare gestionate de ODA în parteneriat cu sectorul bancar sunt dovada unui angajament comun de a crea soluții viabile și de a consolida mediul antreprenorial din Moldova. Cooperarea cu Asociația Băncilor din Moldova și instituțiile bancare ne permite să oferim antreprenorilor instrumentele necesare, precum programul de stat „373”, pentru a investi în dezvoltarea afacerilor locale și a economiei naționale”, a declarat Vadim Codreanu.

Alina Cebotareva, director adjunct al ODA, a prezentat în detaliu conceptul produsului FACEM Investiții BGK, sursele de finanțare disponibile și alte aspecte importante. La rândul lor, reprezentanții băncilor s-au arătat interesați și deschiși către o cooperare extinsă. Președintele Asociației Băncilor din Moldova, Dorel Noroc, a subliniat importanța cooperării dintre instituțiile publice și sectorul bancar pentru a dezvolta produse financiare care utilizează pe deplin potențialul tuturor părților implicate.

„O astfel de cooperare este necesară pentru a crea soluții financiare durabile care să răspundă atât nevoilor antreprenorilor, cât și cerințelor pieței. Lucrând împreună, ne putem asigura că fiecare parte participantă beneficiază de aceste produse, consolidând astfel economia și sprijinind dezvoltarea afacerilor locale”, a spus el. ODA notează că, în cadrul programului 373, valoarea dobânzii compensate beneficiarilor din iulie 2023 până la 31 august 2024 a fost de aproape 20 de milioane de lei. FACEM Investiții BGK va fi prezentată oficial în cadrul Antreprenor Expo 2024, oferind antreprenorilor din diferite sectoare acces la finanțări avantajoase. Expoziția va avea loc între 10 și 13 octombrie la Moldexpo. /

InfoMarket