„Ce sunt fondurile împrumutate și cum funcționează capitalul împrumutat în economia Republicii Moldova?”

Clubul de Presă Economică (CPE), cu sprijinul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), a susținut un seminar online despre finanțarea externă sub toate aspectele sale, inclusiv creditarea bancară.

Seminarul s-a desfășurat cu studenți ai cursurilor II și III, precum și cu magistratura Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării de Masă a Universității de Stat din Moldova.

Întâlnirea a fost condusă de Irina Matsenko, jurnalist-analist al publicației „Economic Review” Logos Press, care, folosind exemple concrete, a explicat ce este un împrumut și cum diferă acesta de un împrumut. În cadrul seminarului, studenții au învățat ce tipuri de împrumuturi sunt, care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale acestora, cum diferă creditorii de debitori și de ce împrumuturile pot fi acordate doar de bănci, iar împrumuturile — de către organizații de microfinanțare, cooperative de credit de consum, persoane fizice și companii obișnuite. .

Unul dintre subiectele cheie a fost prezentarea materialelor jurnalistice privind finanțarea companiilor din Republica Moldova, inclusiv a întreprinderilor mici și mijlocii. Elevii au pus întrebări legate de utilizarea corectă a terminologiei speciale, lucrul cu sursele de informare și disponibilitatea prezentării informațiilor supraîncărcate cu numere. În plus, studenților li s-au arătat diferențele dintre textul publicitar și cel jurnalistic prin exemplul publicațiilor din presa moldovenească despre creditarea bancară.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *