Agenția Rezerve Materiale va purta discuții directe cu producătorii agricoli în vederea suplinirii rezervelor de stat de grâu alimentar

Potrivit serviciului de presă al agenției, ARM a inițiat procedura de negociere directă cu producătorii de grâu alimentar fără publicarea prealabilă a anunțului de participare. Se planifică achiziționarea a 41.715 tone de grâu la un preț de 201,59 milioane de lei: vor fi selectați furnizorii a 8 loturi de grâu alimentar, recoltă proaspătă, cu o greutate de la 2 mii până la 6,9 mii de tone fiecare.

La negocieri sunt invitați să participe toți agenții economici care au posibilitatea de a prezenta propuneri pentru unul sau mai multe loturi. Producătorii care dețin cantități mai mici de grâu alimentar pot să își unească forțele pentru a-și prezenta propunerile. Producătorii sau un grup de producători își pot depune propunerile la Agenția Rezerve Materiale până la 24 octombrie.

Condițiile de participare la procedura de participare la negocierile directe pentru furnizarea de grâu alimentar de cultură nouă către rezerva de stat sunt disponibile la adresa: https://bit.ly/3CH7h1f. În luna august, agenția a anunțat o licitație pentru achiziționarea de grâu alimentar din recolta 2022 pentru a reface rezervele de stat și de mobilizare, dar achiziția nu a avut loc din cauza absenței ofertanților. Potrivit diferitelor estimări, principalul motiv al eșecului achizițiilor de stat a fost prețul scăzut de achiziție și distribuirea achizițiilor numai în loturi mari, în consecință, fermierii cu volume mai mici de produse nu au putut participa la acestea.

InfoMarket

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *