BERD oferă Fondului de creștere Horizon Capital IV o primă tranșă de până la 40 de milioane de dolari pentru a sprijini dezvoltarea IMM-urilor în Moldova și Ucraina

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a alocat până la 40 de milioane de dolari (40 de milioane de euro) pentru Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), administrat de Horizon Capital, un important manager de fonduri de investiții private în Ucraina și Moldova și un client de lungă durată al BERD, se arată în comunicat.

Banca ar putea să-și majoreze în viitor investiția în acest fond până la 50 de milioane de dolari. Scopul HCGF IV este să adune până la 250 de milioane de dolari în capitalul de dezvoltare pentru investiții în întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) orientate spre tehnologie și export în Ucraina și Moldova. Investiția medie planificată este de 10-30 de milioane de dolari. Acordul, semnat la biroul din Londra al Corporației Financiare Internaționale (IFC), este în conformitate cu angajamentul BERD de a investi peste 1 miliard de euro în Ucraina în acest an.

«Salutăm crearea noului fond Horizon Capital, care va juca un rol catalizator important pe piața ucraineană și regională», a declarat Hassan El Khatib, directorul general al BERD pentru Private Equity, în cadrul ceremoniei de semnare.

«Acest fond nu numai că va contribui la creșterea rezilienței piețelor de capital privat din regiune prin promovarea capitalului privat ca sursă alternativă de finanțare, dar va fi și mai incluziv prin sprijinirea companiilor care au fost afectate de război. Noul fond de capital privat va crește volumul de finanțare disponibil, ceea ce înseamnă că BERD și alți parteneri internaționali abordează în mod eficient deficitul de finanțare cauzat de condițiile nefavorabile de pe piață», a declarat Hassan El Khatib.

Pe lângă BERD, printre investitorii inițiali ai noului fond se numără IFC, DEG (Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft), Banca olandeză de dezvoltare antreprenorială (FMO), Fondul elvețian de investiții pentru piețele emergente, Western NIS Enterprise Fund și Zero Gap Fund, un proiect comun de investiții al Fundației Rockefeller și al Fundației John D. și Catherine T. MacArthur. și Catherine T. MacArthur Foundation).

InfoMarket

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *