Grupul BM va acorda Moldovei un grant de 43,76 milioane de dolari pentru finanțarea necesităților bugetului de stat.

Acest lucru este prevăzut de un acord de grant privind un fond fiduciar multidonator pentru cofinanțarea programului «Moldova, răspuns la situații de urgență, reziliență și competitivitate». Procesul Politicii de Dezvoltare», care a fost semnat între Republica Moldova, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare la 9 decembrie 2022.

Miercuri, Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a aprobat ratificarea acordului și va înainta proiectul de lege Parlamentului pentru două lecturi. Grantul urmează să fie plătit Moldovei într-o singură tranșă până la 31 mai 2023.

Amintim că, ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi a menționat că pentru a primi acest grant, Moldova a îndeplinit 8 acțiuni în cadrul programului menționat mai sus. Fondurile nerambursabile vor fi utilizate pentru a finanța necesitățile bugetare ale statului. Acordul de grant menționat mai sus a fost semnat la 9 decembrie curent de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, și șeful misiunii Băncii Mondiale în Moldova, Inguna Dobraja.

InfoMarket 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *