În timpul apropiat, în Republica Moldova se așteaptă schimbări reale pentru îmbunătățirea climatului investițional din țară

Declarația a fost făcută de Asociația Investitorilor Străini din Moldova (FIA), luni, după întâlnirea informală cu viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. Potrivit FIA, au loc întâlniri informale regulate pentru a asigura o comunicare deschisă cu autoritățile și pentru a stabili prioritățile pentru cooperarea comună.

n data de 27 martie, membrii FIA au avut o întâlnire informală cu ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, și consilierul său, Vlad Șuleanschi, unde au fost discutate mai multe subiecte prioritare: măsuri pentru stimularea reținerii forței de muncă în Republica Moldova, aspecte legate la implementarea ”tranziției către o economie verde”, inclusiv pentru companiile mari, soluții de procese digitale de afaceri și lansarea serviciilor Msign.

”În pofida faptului că întâlnirea a fost scurtă, din cauza agendei încărcate a ministrului, discuțiile au fost extrem de productive, iar în viitorul apropiat sunt așteptate schimbări reale pentru îmbunătățirea climatului investițional”, — a subliniat FIA.

Dumitru Alaiba a menționat că la întâlnirea cu membrii Asociației Investitorilor Străini din Moldova s-a discutat despre reformele deja inițiate și viitoare în economia țării, în beneficiul cetățenilor și antreprenorilor.

InfoMarket