AmCham Moldova a format un nou consiliu director și l-a ales pe Alexandru Gozun în funcția de președinte al organizației

Camera de Comerț Americană din Moldova (AmCham Moldova) a precizat că această decizie a fost luată în cadrul unei adunări generale a membrilor organizației. În noul consiliu de administrație au intrat Ștefan Birău (Lafarge Ciment, membru al grupului Holcim), Iurie Cicibaba (Taxaco), Sabina Cerbu (Stratulat Albulescu Attorneys at Law), Levon Khanikyan (Victoriabank), Marcela Lefter (Sedera Green, din partea Qair), Veronica Malcoci (GRAWE Group), Aleona Stratan (maib), Vasile Tofan (Purcari Wineries), Gheorghe Teodorescu (Mixbook) și Carmina Vicol (Prime Capital, Monicol).

A fost ales un nou consiliu de administrație pentru perioada 2023-2025. De asemenea, a fost ales un nou președinte al Amcham — Alexandru Gozun de la PwC Moldova, care a înlocuit-o pe Carmina Vicol în această funcție. Noul președinte ales al AmCham Moldova a confirmat angajamentul organizației de a promova prioritățile comunității de afaceri. El a declarat că AmCham este un partener de încredere în relațiile dintre comunitatea de afaceri și Guvern și a subliniat că, împreună cu noul Consiliu de Administrație, va continua eforturile de îmbunătățire a climatului de afaceri din Moldova, în beneficiul companiilor membre. În cadrul adunării generale a membrilor AmCham, a fost prezentat și raportul anual privind activitatea organizației pentru anul 2022.

Anul trecut, eforturile AmCham Moldova s-au concentrat pe următoarele domenii: fiscalitate, reglementarea afacerilor, transformarea digitală, producție și comerț, reglementarea muncii, mediu, servicii financiare, sănătate etc. AmCham Moldova, ONG-ul privat de afaceri din Moldova, a fost fondat în 2006 și este în prezent cea mai mare asociație de afaceri din Moldova, reunind 160 de companii americane, internaționale și locale. Membrii organizației reprezintă 34 de sectoare ale economiei naționale, creând aproximativ 30.000 de locuri de muncă. AmCham Moldova face parte dintr-o rețea de 125 de camere de comerț americane din întreaga lume.

InfoMarket

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *