BNM și ministerul finanțelor din moldova au lansat o campanie de educație financiară și bancară pentru populație

Banca Națională a Moldovei (BNM) și Ministerul Finanțelor au semnat un Acord privind educația financiară și bancară a populației în cadrul deschiderii celei de-a 10-a ediții a Global Money Week.
Promovarea independenței financiare a populației și conștientizarea în rândul cetățenilor a conceptelor de planificare, economisire și prognoză financiară personală, precum și încurajarea unui comportament financiar responsabil fac parte din acordul de colaborare semnat între BNM și Ministerul Finanțelor, transmite ipn.md.

Acordul a fost semnat pentru o perioadă de doi ani și poate fi prelungit. Acordul a fost semnat de președintele BNM, Octavian Armașu, și ministrul Finanțelor, Dumitru Budeanski. 

Potrivit oficialilor, efortul comun are ca scop sprijinirea cetățenilor în furnizarea informațiilor de care au nevoie zilnic pentru a învăța despre mediul financiar și pentru a interacționa cu acesta.  

«Împreună, vom reuși să realizăm incluziunea financiară în Republica Moldova, care depinde în mare măsură de atitudinea financiară individuală și de luarea unor decizii financiare personale informate și sănătoase», a declarat Octavian Armașu.  

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budanschi, a declarat că educația financiară este un atribut indispensabil al unei societăți moderne. Ajută la menținerea rezultatelor de performanță, la evitarea greșelilor în operațiunile de afaceri și la dezvoltarea abilităților antreprenoriale, în special în rândul tinerilor. 

«Educația financiară face parte din viața noastră, din deciziile pe care le luăm în fiecare zi. Ministerul Finanțelor va susține acest proces prin toate mijloacele disponibile, va oferi produse informative utile, relevante și ușor de înțeles, va participa activ la acest proiect și va sprijini toți participanții în implementarea cu succes a acestuia», a declarat ministrul.  

Banca Națională a Moldovei a încheiat parteneriate cu instituții de stat, instituții de învățământ și ONG-uri în domeniul educației financiare. Primul dintre acestea fiind proiectul «Dă sens banilor», lansat acum trei ani.

Șeful Băncii Naționale, Octavian Armașu, a declarat că tot mai mulți oameni doresc să cunoască noțiuni financiare și acest lucru este de înțeles, pentru că an de an se produc schimbări la nivel local și internațional în toate domeniile. 

«Astăzi trăim într-o nouă realitate cu mari provocări și noi provocări care ne obligă să ne adaptăm soluțiile la evenimentele și tendințele actuale. 

În Moldova, reformele au dus la progrese în sectorul bancar, care astăzi are un sector puternic și stabil, și suntem cu siguranță angajați să menținem și chiar să îmbunătățim ceea ce am realizat. În acest sens, Banca Națională a Moldovei întreprinde măsurile necesare pentru a asigura stabilitatea financiară a țării noastre», a spus el.  

Banca Națională a Moldovei se alătură anual inițiativei Global Money Week, la care au aderat până în prezent 176 de țări.

BusinessClass.md

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *